PROJECTEN | INFORMATIE | CONTACT | HOME
 
profiel | referenties | aanbevelingen | links

Aanbevelingen


Marion heeft in gezondheidscentrum Kattenbroek in Amersfoort voor de huisartsenpraktijk een prachtig renovatie ontwerp gemaakt, waarbij zij een fraaie combinatie van functionaliteit en frisse uitstraling heeft bewerkstelligd.
Haar bevlogen begeleiding heeft ons aangenaam getroffen .
15 april 2015, Joop Raams General Practitioner Gezondheidscentrum Kattenbroek Amersfoort

Marion heeft vanuit haar bedrijf hele creatieve oplossingen bedacht, ontworpen en technisch uitgewerkt bij de inrichting en indeling van zowel werk- als priveruimtes. Ze is in staat om aansluiting te vinden bij de wensen en smaak van de klant, maar kan tegelijkertijd ook heel goed vernieuwende ideeën inbrengen. Het is een vakvrouw wat betreft kleur en materiaal gebruik. De prijs- kwaliteit verhouding van haar werk is prima!
Rietje Compiet, Directeur at Het Inter-lokaal.

Marion bouwt de brug terwijl zij er op loopt! Het is inspirerend om te zien hoe Marion vanaf de eerste dag dat zij betrokken is als interieurvormgever van Huispetronella, zich inleeft, zoekt, aftast, en creeert! Een organisch proces waardoor het resultaat veel meer inhoud krijgt dan alleen die professioneel bij elkaar gekozen meubels en kleuren. Met Marion aan je zijde krijgen het huis en de ruimten een ziel! Huispetronella is een woon- en leefconcept voor mensen met DEMENTIE. Het eerste 'huis' ( 6 vrijstaande huizen voor totaal 42 personen) gaat binnenkort gebouwd worden. In elk woonhuis wordt een specifieke leef- en interieurstijl vormgegeven; Marion verstaat de kunst om die sferen tot op detailniveau onderscheidend op te bouwen. Zij heeft zich in de afgelopen planontwikkelingsfase, drie jaar inmiddels!, verdiept en geprofessionaliseerd in de doelgroep. En al die tijd heeft zij haar expertise onbezoldigd ingezet! (Onze stichting heeft vooralsnog geen budget voor o.a. dit broodnodige onderdeel van de organisatieontwikkeling.) Persoonlijk vind ik de interactie met Marion tijdens de brainstorms en voortgangsoverleggen altijd van groot gewicht en blijmakend! We hebben de ontwerpfase nog niet helemaal afgerond; maar binnenkort kunnen de moodboards en materialenboeken meegenomen worden naar bijeenkomsten met geinteresseerde toekomstige bewoners, stakeholders, maar vooral ook naar Marion haar nieuwe opdrachtgevers die raakvlakken hebben met dementie. We zullen de champagne opentrekken als de huizen ingericht en gestyled zijn, maar persoonlijk zal ik dit traject met Marion zeer missen! We gaan gewoon af en toe naar Tati!
20 mei 2013, Anna Kalkman werkte bij een ander bedrijf tijdens de samenwerking met Marion Timmerman bij Attis en de Pauw Interieur Vormgeving

Op 12 oktober jongstleden hebben we de officiële opening van de nieuwbouw van het Citadel College gevierd. We waren al heel trots op ons nieuwe gebouw maar met alle positieve reacties op deze dag en daarna is die trots alleen maar gegroeid. Met name de sfeer, de aankleding, de kleuren en het meubilair worden heel positief aangemerkt. En dat is ook precies wat wij wilden. We vonden het zelfs zo belangrijk dat we de interieurontwerpster Marion Timmerman van het bedrijf Attis en de Pauw in de arm genomen hebben. En daar hebben we geen moment spijt van gehad. Samen met onze leerlingen en personeelsleden uit de Commissie Fraai ontwierp ze een inrichtingsplan dat recht deed aan de inbreng van leerlingen en collega's. De kracht van Marion was dat ze goed kon luisteren en voorstellen om kon zetten naar beelden. Daarbij bewaakte ze op prettige wijze de samenhang in het ontwerp en de bedragen die we afgesproken hadden ten behoeve van de inrichting.
Kortom, ik kan haar van harte aanbevelen en als u zichzelf wilt overtuigen dan bent u van harte welkom om een kijkje te komen nemen.
Karel de Waal
Rector Citadel College

Dit jaar heeft Marion de binnenkant van ons pand van een nieuw fris uiterlijk voorzien. We hadden een beperkt budget en heel veel wensen en ik ben erg onder de indruk hoe goed Marion ons kon overtuigen, waar ze prioriteiten heeft neergelegd, waar ze mogelijkheden zag om ruimte te creëren en op te ruimen. Marion heeft het voor elkaar gekregen om een erg mooie, lichte en prettige praktijk te realiseren. Qua ontwerp, uitvoering, coordinatie en afhandelen heel fijn om mee samen te werken! Wij zijn blij gekozen te hebben destijds voor Attis en de Pauw en kunnen Marion van harte aanbevelen!
Helen de Vries, Dansprogrammeur, Podotherapeut (specialisatie dans), eigenaar Podoplenair.

Dear Marion,
I've written this recommendation of your work to share with other LinkedIn users.
Details of the Recommendation:
"We hebben dit jaar onze Huisartsenpraktijk in 's-Hertogenbosch vernieuwd en verbouwd. We hadden hierbij Marion Timmermans van Attis en de Pauw ingehuurd.
Dit was een gouden greep! Marion heeft zeer goede, verassende ideen, waar wij zelf niet snel op gekomen waren.
Ze houdt rekening met en stemt af op alle medewerkers!
De verbouwing verliep heel goed, met minimale overlast voor ons en onze patienten.
We zijn heel blij met onze nieuwe praktijk, die een professionele, frisse, mooie uitstraling heeft gekregen!"
Service Category: Architect
Year first hired: 2012
Top Qualities: Great Results, On Time, Creative

"Marion maakt impact door haar solide, doortastende aanpak.
Zij heeft een goede antenne voor wat haar cliënt gerealiseerd wenst te zien.
Ook in situaties waar de cliënt zelf zoekende is naar vorm en inhoud weet zij op charmante wijze vanuit haar conceptueel denken tot bijzonder fraaie opstellingen te komen met een grote aandacht voor een goede balans tussen esthetiek en functionaliteit.
Haar conceptueel denken, oog voor detail, nauwgezette implementatie en nazorg ontzorgt de opdrachtgever in belangrijke mate.
Het is voor ons allen elke dag een groot plezier te werken in de nieuwe ambiance. Chapeau!"
Service Category: Architect
Year first hired: 2010
Top Qualities: Great Results, Good Value, High Integrity
Joop Brussen opdrachtgever
Huisartsenpraktijk - apotheek Poortvliet&Scherpenisse

Ruim 10 jaar geleden viel er een kaart in de bus van mijn fysiotherapie praktijk.
"Zit u weleens in uw eigen wachtkamer? En beviel het?"
De kaart verzonden door Attis en de Pauw wekte mijn interesse.
Via internet heb ik zakelijk het bedrijf jaren stil "gestalkt"!
Steeds weer met de gedachte: "Als ik ooit het juiste pand vind, dan neem ik zeker contact op met Attis en de Pauw".
En jawel na 4 jaar zoeken was daar in 2010 het pand, 250m2 een donker, saai, zakelijk kantoorpand. Maar met fantastische mogelijkheden om in te laten richten als praktijk voor fysiotherapie. Met de kaart in de hand begaf ik mij naar de 1e afspraak bij Marion. En vanaf die afspraak was voor mij duidelijk dat ik op het juiste adres was.
Haar kennis, deskundigheid, visie op licht en ruimte, het goed kunnen luisteren naar de wensen van mijn medewerkers hebben uiteindelijk geleid tot een prachtige praktijk. Licht, ruim, warm, met verrassende en originele, visuele elementen.
Maar de praktijk heeft zeker ook een professionele uitstraling.
Een grote en lichte entree/balie en wachtruimte, twee toiletten, een medewerkers ruimte met keuken, 6 behandelkamers, een grote medische fitnesszaal en een yogazaal.
Elke dag weer komen niet alleen de patiënten, de medewerkers en ikzelf met veel plezier in de praktijk. Ook mijn interieurverzorgsters vinden het een genot om in de nieuwe praktijk werkzaam te zijn!
De samenwerking met Marion in de maanden van voorbereiding, realisering en afronding zijn door mij als zeer intens en positief ervaren.
Marion dank voor het afleveren van een fantastisch resultaat!
Augustus 2011 Caspar van den Broek
Praktijk voor Fysiotherapie Caspar van den Broek Uden

Dat er iets moest gebeuren in onze huisartspraktijk was ons inmiddels ook wel duidelijk: gesitueerd in een mooi herenhuis uit de 19e eeuw, maar ruim 10 jaar na de laatste verfbeurt toch wat grauw, versleten en rommelig geworden. Met een nieuwe vloer en een lik verf zou het wel weer lukken… Tot het plan ‘Marion’ gestalte kreeg. Want wat nieuwe stoelen, iets functionelere indeling, het zou allemaal mooier en handiger kunnen! Al snel waren we volledig om: voor een frisse ‘look’ in de praktijk was een grondige aanpak nodig. Met een rijke ideeŽnbus en veel lef van Marion kwam er een prachtig vernieuwend en functioneel ontwerp uit rollen. Wat opvallend was dat onze functionele eisen en haar gedurfde kleuren en materialen prima samen gingen. Onze keuze om de planning en aansturing door Marion te laten doen (we wilden in de praktijk kunnen blijven werken) is een fantastische zet gebleken. Wat een strakke planning en wat een samenwerking tussen aannemer, schilder, vloerenlegger en meubelmaker! Tot in de laatste details hield Marion de regie. Binnen enkele weken hadden we een complete metamorfose, waar we nog elke dag van genieten. Met als paradepaardjes de stoelen van Lef Meubel Design in het prachtige interieur. Wat een feest om er elke dag te mogen werken, in zo’n harmonieuze, inspirerende ťn functionele omgeving! Dat horen we ook telkens weer van de patiŽnten, die met oo’s en aa’s de praktijk betreden. Marion bedankt!
Vivian Schoenmakers en Patrick Jansen, huisartspraktijk Wilhelminasingel, Nijmegen, 2010."Recent heb ik de herinrichting van een huisartsenpraktijk door Marion van dichtbij mogen ervaren. De praktijk, gevestigd in een statig herenhuis uit 1885, was oerdegelijk en wat rommelig ingericht en moest het hebben van de karakteristieke elementen. Marion heeft er met haar creatieve en eigenzinnige ideeën ‘leven’ in gebracht. Zij weet met een combinatie van mooie materialen, gedurfd kleurgebruik en sierlijke schilderingen, zonder functionaliteit uit het oog te verliezen, een prettige patiënten en werkomgeving te creëren. Naast haar creativiteit heeft Marion ook talent op het vlak van bouwbegeleiding. Zij houdt het proces van begin tot einde strak in de hand en kan hierbij overtuigend en prettig optreden.
Marion werkt met passie aan haar product, en straalt dit uit met het resultaat!"
Henk van den Heuvel, Lef Meubel Design

Tijdens een van de laatste bouwoverleggen i.v.m met onze nieuwe fysiotherapiepraktijk aan de Berg en Dalseweg in Nijmegen ontstond er een discussie over de kleur van de vloer. Naar wat ons verteld was mochten we die zelf bepalen. Dat hadden we gedaan: warm oranje! Andere disciplines hadden echter donker grijs in gedachten voor ons gehad. Doordat we er niet uit kwamen zei men: bel maar met Marion Timmerman van Attis en de Pauw. Dat heb ik gedaan en het is niet bij de kleur van de vloer gebleven! Na de eerste contacten met Marion, die als interieurdeskundige direct begreep dat grijs niet goed was voor onze ruimten, heeft zij niet alleen een heel mooi en praktisch ontwerp gemaakt voor de inrichting van onze nieuwe locatie (behandelkamers / trainingszaal / wachtruimte) maar ook een grote verantwoording op zich genomen in de verdere uitvoering van het hele gebeuren daarna. Dit is echt een verademing voor ons geweest. Marion heeft op voortreffelijke wijze de hand aan het stuur gehouden tot en met de levering en plaatsing van het hele interieur. Zij heeft zorg gedragen voor het hele project van kast tot lichtknopje. Haar gevoel voor sfeer en kleur combineert zij perfect met functionaliteit. Kortom zij heeft voor ons een fantastische werkomgeving gecreëerd. En daarbij was het nog betaalbaar ook! Marion, ik wil je hierbij nogmaals heel hartelijk bedanken voor je voortreffelijke werk wat je bij ons geleverd hebt.
Lambert Makaay” January 5, 2010

Lambert Makaay en Fem Verhoeven , Owners , Fysiotherapie Medisch Centrum Nijmegen Oost en Fysiotherapeutisch Centrum, De Wedren te Nijmegen.

Een interieur moet je niet alleen zien maar vooral voelen, beleven. Een interieur heeft invloed op je humeur, je kunt je er slechter of juist beter door gaan voelen. Een bezoek aan een gemiddeld gezondheidscentrum of verzorgingstehuis maakt vaak dat je je alleen maar slechter gaat voelen. Behalve bij die instellingen waar Marion Timmerman van Attis & De Pauw het interieur ontworpen heeft: daar fleur je al op als je binnenkomt. Ik kan het wel gaan beschrijven maar kijk gewoon eens op haar site www.attisendepauw.com en je zult versteld staan. Een must voor iedere zorgmanager!!!
Buiten een verdienstelijk ontwerper is Marion ook een prettig persoon om mee te werken: warm, betrouwbaar en kritisch. Je weet wat je aan haar hebt en ze zal altijd een stapje extra zetten om de klant nog meer tevreden te stellen. Dat dit vaak resulteert in een goed contact nog ver nà de realisatie van de opdracht, spreekt voor zich. Maar ach, na gedane arbeid is het heel prettig rosé drinken op het terras... Toch?
Rowan Brink De Verhuismakelaar Amsterdam & Nijmegen” August 27, 2009, Rowan Brink , Owner at , De Verhuismakelaar Nijmegen, worked with Marion at Attis en de Pauw Interieur Vormgeving.

“Marion has done a great job giving our studio a new and more contemporary look. She is one of those rare people who manage to combine personality with professionality. Marion knows hert job and she's a gem to work with!
Roel Seidell,” May 11, 2009
Roel Seidell , Student , Willem de Kooning Academie was a consultant or contractor to Marion at Attis en de Pauw Interior Design.

“Het binnenhalen van Marion Timmerman van het ontwerpbureau Attis en de Pauw betekende voor ons een frisse wind. Ons gezondheidscentrum was in de 19 jaar van zijn bestaan een of twee keer geverfd, maar dat was het dan ook. De degelijkheid van de jaren 80 (veel grijs) straalde er van af. Met Marion kwam er kleur in huis. Letterlijk, in de vorm van prachtige kleuren en wandschilderingen. Figuurlijk, in de zin van het doorbreken van bestaande denkpatronen. Zo werd onze saaie, te weinig functionele vergaderruimte omgebouwd tot een prachtige personeelsruimte, waar we koffie drinken, waar 2 extra werkplekken zijn, en waar we ook nog kunnen vergaderen aan een schitterende, door haar ontworpen kloostertafel, en dat alles in nauw contact met de assistentenruimte.
Sinds de verbouwing neemt iedereen in ons centrum weer de tijd om koffie te drinken met elkaar, en dat voelt eigenlijk iedere dag nog als een cadeautje van Marion.
Juli 2009, Lidy Janssen, huisarts van gezondheidscentrum Bottendaal
Top qualities: Personable , Good Value , Creative
Lidy Janssen: hired Marion as a interieur vormgeving in 2008

Onze praktijkruimte was hard aan een opknapbeurt toe. Maar als je in een maatschap met drie personenen moet beslissen over een plan van aanpak, rijzen er allerlei vragen en problemen. Aan de vooravond van deze opknapbeurt bezochten wij een ruimte die door marion was ontworpen. We waren allemaal verrukt van haar durf en kleurgebruik waardoor zich ineens nieuwe mogelijkheden aandienden. We besloten dus om met haar in zee te gaan.
Onze praktijk wordt bevolkt door zeven therapeuten en een secretaresse met ieder zijn of haar smaak en uitgesproken mening over wat mooi is. Marion heeft met ieder gesprekken gevoerd en is met deze verhalen aan het werk gegaan. Het ontwerp waarmee zij kwam was verrassend. Helaas was het geheel wat boven de begroting en moest het ontwerp enigszins afgeroomd worden. Ook hierin dacht Marion constructief met ons mee. Het resultaat is een praktijkruikte waarin we ons allemaal thuis voelen. Marion heeft alle individuele wensen zoveel mogelijk gehonoreerd en hiervan ťťn geheel weten te maken.
Uit de opmerkingen die wij bijna dagelijks van onze patienten krijgen blijkt dat ook voor hen de praktijk iets extra’s heeft.
Daarnaast heft Marion het werk bijzonder goed begeleidt hetgeen ons veel werk en tijd heeft bespaard. Zij ontwierp niet alleen, zij wist meestal ook een bedrijf dat kon leveren wat wij zochten en zij loste ook de problemen op die zich tijdens de werkzaamheden voordeden.
Tot slot was het altijd leuk en inspirerend als zij, om een oogje in het zeil te houden, de praktijk een bezoekje bracht.
Kortom: vakkundig en een prima mens om mee samen te werken.
Nijmegen, 29 juli 2009
Fysiotherapeutisch Instituut Nijmegen, therapie op haptonomische basis.
Denis Broeren en Nenny Kegels

Opdracht: creŽer voor ons nieuwe hoofdkantoor van onze kinderopvangorganisatie(s) een eenheid die onze kernwaarden uitstraalt. Moeilijkheid: ons nieuwe hoofdkantoor is gevestigd op een wat ouder industrieterrein maar wil desondanks toch haar eigen identiteit uitstralen. De lage plafonds maken het daarnaast extra lastig om een open uitstraling te creŽren. Laatste factor: het moest gedaan worden in zeer beperkte tijd. Via bureau Einder dat onze huisstijl onder de loep nam, kwamen wij in contact met Attis en de Pauw. Marion voelde onze wensen uitstekend aan en transformeerde een bedompte kantoorruimte op een industrieterrein om in een zakelijke, maar tevens gezellige ruimte met warme kleuren en accenten die verwijzen naar kinderen. Zij was betrokken vanaf begin tot eind in alle details. Al met al een groot succes.
Het Buitenschoolse Net en Opvangbemiddelingsbureau Cokon te Oss